zondag 4 september 2011

Tapuit

Bij aankomst zag ik deze tapuit al op deze paal zitten. Daarom heb ik mijn tent hier neergezet in de hoop dat zij terug zou komen. En dat gebeurde. Thuis nog wel even uit moeten zoeken wat dit nu voor vogeltje was, ze verschillen nl. nogal wat van verenkleed.

Reiger in het Noarderleech

Eindelijk sinds maanden weer eens te vogelen. Ik was  afgelopen vrijdag al te vogelen geweest naar Earnewald maar volgens mij had ik in mijn eigen kleine tuintje meer vogels dan in het gehele nationale park.  Daarom maar weer eens naar mijn oude stekkie in het Noarderleech. Daar kwam ik deze mooie reiger tegen. Dankzij mijn schuiltent kwam hij steeds dichterbij.

zondag 5 juni 2011

Torenvalk

Deze dag had ik voor het eerst mijn nieuwe canon camera mee met mijn nieuwe lens van 500 mm. Ik had beginners geluk. Ik beklom namelijk de zeedijk bij Zwarte Haan en zag aan de andere kant van de dijk deze torenvalk op een paaltje zitten. Hij had mij niet in de gaten dus ik kon vrij dicht bij hem komen. Zo kon ik hem dus mooi van dichtbij fotograferen. 

zaterdag 4 juni 2011

Kluut


Dit is de eerste foto die ik vanuit mijn nieuwe schuiltent heb gemaakt. Ik heb nl. een 500mm telelens maar toch moet het mogelijk zijn om de vogels nog dichterbij op de foto te krijgen. Als ik op birdpix zie dan hebben velen ook een 500 mm lens maar dan krijgen ze de vogel veel dichterbij, hoe doen ze dat toch? Vaak met een goede camouflage. Vandaar dus een schuiltent.